Uutiset

Tiistai, Joulukuu 28, 2010

Lähivakuutus korvaa tiedostojen palautuksen

Lähivakuutus uudistaa vuoden alusta tuotetarjontaansa. Lähivakuutuksen uutuus on hävinneiden tiedostojen etsintä- ja palautuspalvelu. Tämä sisältyy Kotivakuutuksen koti-irtaimiston laajaan turvatasoon.

Kotitietokeella säilytetään usein korvaamattomia tietoja - valokuvia, videoita ja opiskelutöitä. Tästä huolimatta moni ei muista ottaa varmuuskopiota. Jos tällöin kovalevy hajoaa, vahinko saattaa olla suuri. Tietoja voidaan palauttaa, mutta se on usein kallista.

- Erityisesti nuorten asiakkaittemme palaute on johtanut tuoteuudistukseemme, tuotepäällikkö Timo Ekholm Lähivakuutuksesta kertoo.

Kun tietokoneelle sattunut vahinko korvataan kodin irtaimistovakuutuksesta, niin tähän on liitettävissä tiedostojen etsintä- ja palautuspalvelu. Palautusturva koskee yksityiseen käyttöön tarkoitetulta kotitietokoneelta tai siihen liitettävältä ulkoiselta kiintolevyltä hävinneitä tietoja.

- Tiedostojen palauttaminen korvataan esimerkiksi, kun kotitietokone vaurioituu palovahingoissa tai vesivahingoissa. Korvausvastuu ulottuu myös tietokoneen putoamiseen ja rikkoutumiseen, Ekholm toteaa.

Tietojen palautuspalvelun hoitaa Lähivakuutuksen yhteistyökumppani, maailman johtava tietojen palautusyritys Ibas Kroll Ontrack Oy, joka on 30 vuoden kokemuksellaan alansa uranuurtaja ja jolla on kymmeniä tietojenpalautusteknologioihin liittyvä patentteja. Muiden tekemiä tietojen palautusyrityksiä ei korvata. Ibas Kroll Ontrackin palautuspalvelujen liittäminen Suomessa vakuutustuotteisiin on tiettävästi uraauurtavaa koko maailmassa.

- Tiedonpalautuspalveluiden kysyntä kuluttajamarkkinoilla kasvaa jatkuvasti, mutta asiakkaiden tarvitsemaa laadukasta puhdaslaboratoriopalvelua on mahdoton tarjota halvalla. Siksi on hienoa, että Lähivakuutus ymmärtää vastata uusilla tuotteilla asiakkaidensa tarpeisiin, sanoo Jyri Pohja Ibas Kroll Ontrack Oy:stä.