Uutiset

Keskiviikko, Maaliskuu 7, 2012

Kroll Ontrack tuo huimia parannuksia SSD-levyjen tietojenpalautukseen

Kroll Ontrack, tietojenpalautus-, tiedonhallinta- ja lakiteknisten palvelujen johtava tarjoaja, on kehittänyt uusia ainutlaatuisia tekniikoita tietojenpalautukseen SSD-kiintolevyiltä. Uudet ratkaisut päihittävät edeltäjänsä laadussa selvästi – tiedot saadaan palautettua jopa yli neljä kertaa aiempaa nopeammin. Kroll Ontrackin kustannustehokkaat tekniikat tuovat ratkaisun useisiin flash-muistien tietojenpalautukseen liittyviin haasteisiin.

Tietojenpalautus uudentyyppisistä tallennusmedioista voi olla hyvin työlästä, sillä ensin on selvitettävä tietojen tallennukseen käytetyt algoritmit ja logiikat. Tietojenpalautus SSD-levyiltä vei aiemmin huomattavasti enemmän aikaa kuin perinteisemmiltä tallennusvälineiltä, jos onnistui lainkaan. Kroll Ontrackin uusissa ratkaisuissa monet palautusprosessin vaiheista on automatisoitu, jolloin palautus sujuu nopeammin.

”SSD-levyillä on huomattavasti enemmän tallennustilaa kuin muissa flash-muisteissa, ja hinta gigatavua kohden laskee nopeasti. Siksi niitä käytetään yhä enemmän datakeskuksissa ja henkilökohtaisissa laitteissa, ja samalla niihin tallennettavan tiedon arvo kasvaa”, kertoo Kroll Ontrackin Suomen tytäryhtiön Ibas Kroll Ontrackin toimitusjohtaja Jyri Pohja.

”Tietojenpalautustekniikoiden kehittäminen SSD-levyille kertoo sitoumuksestamme toimia alan suunnannäyttäjänä. Haluamme tarjota ratkaisut asiakkaidemme kaikkiin tietojenpalautustarpeisiin.”

SSD-levyjen tietojenpalautusta hankaloittaa mm. tietojen tallennuksessa käytettävä wear leveling -teknologia, joka tasaa muistialueiden käyttökertoja. SSD-levyt kestävät rajallisen määrän uusia kirjoitus- ja lukukertoja ennen kuin niiden luotettavuus alkaa kärsiä. Wear leveling -teknologia pidentää SSD-levyjen käyttöikää, mutta tekee vaurioituneen levyn tietojen keräämisestä erittäin hidasta. Lisäksi tietojen palautusta SSD-levyltä hankaloittaa se, että yksittäiset muistisirut on usein liitetty RAID-tyyppiseen järjestelmään, jolloin tieto on muistivaurion kohdatessa entistä hajautetumpaa ja vaikeampi koota yhteen. Lisähaasteita tuovat virheenkorjaus- ja osoitteenmuunnoslogiikat, jotka ovat pääsääntöisesti valmistaja- ja laitemallikohtaisia.

“Mekaanisissa kiintolevyissä tieto yleensä säilyy levyn samassa fyysisessä kohdassa, vaikka sitä muokataan. SSD-levyillä tietojen sijainti muuttuu joka kerta, kun niitä käsitellään tai muokataan. SSD-levyjen tietojenpalautustekniikoiden kehittäminen on ollut haasteellista. Olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota alan parhaat ratkaisut nopeasti yleistyvien SSD-levyjen tietojenpalautukseen”, Pohja toteaa.