Uutiset

Maanantai, Lokakuu 7, 2013

Data Group Finland Oy ja Ibas Kroll Ontrack Oy yhteistyöhön

Data Group Finland Oy ja Ibas Kroll Ontrack Oy ovat solmineet yhteissopimuksen:

Tietojen palauttaminen paikallispalveluna onnistuu nyt yli 50 paikkakunnalla

Data Group Finland Oy ja Ibas Kroll Ontrack Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimus tuo Ibas-tietojenpalautuspalvelut ja tallennusvälineiden turvatyhjennyspalvelut paikalliseksi palveluksi yli 50 paikkakunnalla. Ibas-palveluita tarjoaa Data Groupin asiantuntijaketju, johon kuuluu 54 liikettä.

– Tietojen menetys on yritykselle liiketoimintariski. Kun aika on yrityksessä rahaa, mitä pitemmäksi käyttökatkos venyy, sitä kalliimmaksi se tulee, muistuttaa Ibas Kroll Ontrack Oy:n toimitusjohtaja Jyri Pohja.

Kroll Ontrackin tutkimuksen mukaan 60 prosentilla heidän asiakkaistaan on varmistusjärjestelmä käytössä silloin kun he menettivät tietojaan. Ibasin aiemman tutkimuksen mukaan noin 55 prosenttia kaikista pohjoismaisista yrityksistä oli menettänyt tietoja viimeisten kahden vuoden kuluessa. Joka neljännessä yrityksessä tekninen henkilöstö yritti korjata tallennusvälineen vikaa itse – ja epäonnistui. Näistä tapauksista yli 25 prosentissa kriittiset tiedot menetettiin lopullisesti.

– Tuomme nyt Ibasin palveluita sinne, missä lähin Data Group –liike sijaitsee. Pystymme tekemään tietojen palautukset nopeasti ja paikallisesti, kun tallennusväline ei ole fyysisesti rikki. Jos tallennusväline on vahingoittunut, paikallisesti palveleva Data Group –liike lähettää laitteen Ibas-laboratorioon.

Data Groupin paikallisissa liikkeissä voidaan myös tehdä tallennusvälineen diagnoosi, jos laite reistailee. Samoin paikan päällä voidaan tehdä Exchange-sähköpostinpalautus. Esimerkiksi aiemmin poistetut viestit, liitteet ja kalenterimerkinnät voidaan palauttaa nopeasti käyttäjälle.

– Hintataso paikallisesti tehdyissä peruspalautuksissa on edullinen, lupaa Data Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Vilenius.

Data Group –ketjun kautta tarjotaan myös tallennusvälineiden turvatyhjennyspalveluita.

– Tietovuodot ja identiteettivarkaudet yleistyvät jatkuvasti. Jos käytöstä poistettavia tallennusvälineitä ei turvatyhjennetä asianmukaisesti, maallikkokin voi lukea niihin tallennettuja liiketoimintakriittisiä tietoja ja käyttäjätunnuksia. Tietovuodon sattuessa kriisiviestintä ei aina korvaa kolhiintuneita asiakassuhteita, Jyri Pohja sanoo.

Data Group Finland Oy

Data Group on suomalainen vuonna 1992 perustettu valtakunnallisesti toimiva itsenäisten ict-kauppiaiden muodostama luotettava, osaava ja ammattitaitoinen tietotekniikan erikoisketju. Data Group -liikkeitä on kaikkiaan 54 kpl ja niissä työskentelee noin 350 it-alan ammattilaista. Jäsenliikkeiden yhteinen liikevaihto on 71 miljoonaa euroa.