Toimintakatkosten syyt ja kustannukset

Monet luulevat, että poistetut tai kadonneet tiedot on menetetty pysyvästi.

Menetetyistä tiedostoista puhutaan usein vaikeaselkoisesti ja niiden palauttamisesta on olemassa paljon virheellistä tietoa. Ei ihme, että tietojen palautus on hämmentävä ja väärin ymmärretty käsite.

Sähköisesti tallennetut tiedot voivat olla yrityksen arvokkainta ja haavoittuvinta omaisuutta. Kokemustemme mukaan suurimpia uhkia näille tiedoille ovat:

  • Laitteisto- ja järjestelmäviat
  • Inhimilliset virheet
  • Sähköhäiriöt
  • Ohjelmistovirheet
  • Haittaohjelmat
  • Luonnonkatastrofit

Edellä mainituilla uhkakuvilla on kaksi yhteistä tekijää: ne ovat arvaamattomia eikä niitä voi useinkaan hallita. Sen takia niiltä ei voi täydellä varmuudella välttyä edes huolellisilla toimenpiteillä.

Monesti tiedot ovat yrityksen arvokkainta omaisuutta.

Alla olevista luvuista voi nähdä, kuinka merkittäviä kustannuksia tietovahingoista aiheutuu. Tietojärjestelmien häiriöt merkitsevät usein taloudellista katastrofia.

ToimialaMenetetyt tulot / tunti
Energia$2,800,000
Viestintä$2,000,000
Tuotantoteollisuus$1,600,000
Finanssiala$1,400,000
IT$1,300,000
Vakuutusyhtiöt$1,200,000
Jälleenmyynti$1,100,000
Lääketeollisuus$1,000,000
Pankkipalvelut$996,000

Lähde: IT Performance Engineering & Measurement Strategies: Quantifying Performance Loss, Meta Group, October 2000.

Kun aika on ratkaiseva tekijä ja tiedot ovat yritystoiminnalle kriittisiä, on tietojen pelastaminen käytännöllisin vaihtoehto.

Tietovahingon sattuessa useimmat yritykset turvautuvat varmuuskopioon, vaikka varmuuskopio ei aina sisälläkään kaikkia toivottuja tietoja. Tiedot voivat olla vanhentuneita tai jopa vahingoittuneita. Kun tiedot palautetaan suoraan käytössä olleesta tietojärjestelmästä, saat käyttöösi viimeisimmän version menetetyistä tiedoista.

Vahingon jälkeen jokainen kulunut minuutti merkitsee hukattua aikaa ja rahaa. Tietojen palautuksella saat tiedot nopeasti takaisin, mikä lyhentää tuotantokatkoksen kestoa.

Valitsemalla Express-palvelumme asiantuntijamme työskentelevät vuorokauden ympäri, kunnes toimeksiantosi valmistuu. Palvelumme kokonaiskustannukset jäävät usein alhaisemmiksi verrattuna tietojen hakemiseen ja palauttamiseen eri varmuuskopioilta. Varmuuskopion täydellinen palautus voi monessa tapauksessa kestää huomattavasti kauemmin kuin tietojen palautus Express-palvelussamme. Analyysimme pohjalta toimitamme aina yksityiskohtaisen raportin palautettavissa olevista tiedoista helposti selailtavassa muodossa. Näin asiakkaamme saa kokonaiskuvan tilanteesta ja voi tehdä päätöksen tietojen palautustyön jatkamisesta.

Vaikka tilanne onnettomuuden kohdatessa näyttäisi kuinka toivottamalta tahansa, älä menetä toivoasi tietojen palautuksen suhteen. Kysy aina tietojen palautuksen asiantuntijan kantaa ennen kuin teet hätäisiä johtopäätöksiä ja päätät miten toimia.

Kokeneet asiantuntijamme vastaavat mielellään aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Tavoitat meidät numerosta 09 424 509 03.