SSD-kovalevyn vaurio?

Nykyaikaisissa kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja digitaalikameroissa käytetään usein SSD-tallennusteknologioita. Monet yritykset käyttävät SSD-muisteja nopeasti tarvittaviin tietoihin, kun taas perinteisille kiintolevyille tallennetaan pitkäaikaisesti säilytettävät tiedostot. Kokemuksemme mukaan SSD-levyissä esiintyy vikoja yhtä usein kuin perinteisissä kiintolevyissä.

Tietojen palautus SSD-levyiltä on monimutkaista, muttei mahdotonta. Palautamme tietoa useista SSD-levyistä päivittäin ja opimme samalla entistä enemmän SSD- ja Flash-teknologian tuomista teknisistä haasteista. Näihin lukeutuvat mm. joidenkin laitevalmistajien monimutkaisten tietorakenteiden purkaminen, ohjainpiirien virheiden korjaus ja monet muut SSD-muisteille tyypilliset ongelmat.

Vaihe vaiheelta Palvelutasot
SSD kovalevy

Datatap på SSD eller flashminne

Tietojen menetys SSD- tai flash-muistissa

Perinteisistä kiintolevyistä poiketen SSD-levyissä tiedot tallennetaan flash-muistipiireille. Tämä vähentää tietojen menettämisen riskejä esimerkiksi mekaanisten iskuvaurioiden yhteydessä. SSD-levyjen haavoittuvuuksia ovat elektroniikkakomponentit, flash-muistipiirit ja se, miten tieto on tallennettu muistipiireihin.

SSD-levyt voivat luonnollisesti altistua, yhtä helposti kuin kiintolevytkin, inhimillisille virheille, haittaohjelmille, luonnontuhoille ja ohjelmistovirheille.


SSD-teknologian haasteet

Ibas Kroll Ontrackilla on tarvittava osaaminen tietojen palauttamiseksi useimmissa SSD-muistien virhetilanteissa. Olemme ylittäneet lukuisia SSD-teknologian asettamia erityishaasteita, kuten joidenkin laitevalmistajien monimutkaisten tietorakenteiden purkaminen, ohjainpiirien korjaaminen ja monia muita. Teemme yhteistyötä johtavien laitevalmistajien kanssa, kuten Intel ja Samsung, jotta pysyisimme mukana jatkuvassa kehitystahdissa.

SSD-levyjä pidetään hyvin varmatoimisina, koska tiedot tallennetaan flash-muistiin magneettinauhan tai pyörivän levyn sijaan. Näin voidaan välttää tietojen menetykset, jotka johtuvat mekaniikkavioista, kuten lukupään tai moottorin rikkuminen.

SSD-levyjen ongelmat syntyvätkin muista lähteistä. Tyypillisimpiä ongelmia ovat jännitepiikin aiheuttamat viat  ohjainpiirissä tai muistipiirissä sekä piirilevyn ja liittimien viat.

Utfordringer I SSD recovery

Palautamme tietoa mm. seuraavien valmistajien SSD-levyiltä:

Intel® PatriotMemory® STEC®
SanDisk® Samsung® PNY Technologies®
Western Digital Solid State Storage Micron® Crucial®
OCZ® Technology Kingston Technology® Transcend®
Toshiba® Seagate® Muut

CTA

Soita meille 09 424 509 03

Asiakaspalvelumme auttaa sinua 24/7

Ottakaa yhteyttä!