SQL-tietokanta ja tietojen palautus SQL-järjestelmästä

SQL -järjestelmistä tapahtuva tietojen palautus

Monet yritykset hallinnoivat liiketoiminnalleen tärkeitä tietokantoja järjestelmissään. Ne sisältävät tyypillisesti asiakastietoja, myyntitapahtumia, yrityksen kirjanpitoa, varastokirjanpitoa tai tuotesuunnitteluun liittyviä tietoja. Microsoft SQL Server on yksi yleisimmistä käytössä olevista tietokantajärjestelmistä.

Tietokantojen sisältämät tiedot ovat usein hyvin arvokkaita. Niiden keräämiseen ja toiminnan optimointiin käytetään paljon aikaa ja rahaa. Tietokannan korruptoituminen voi aiheuttaa yritystoiminnalle merkittäviä ongelmia.

Yleisimmät syyt tietojen menetykseen SQL-tietokannoista

Tietokannan korruptoitumisen taustalla voi olla lukuisia syitä. Usein ongelmat saavat alkunsa kiintolevyn vikaantumisesta. Häiriö voi olla yksittäisessä kiintolevyssä tai koko SAN- tai RAID-järjestelmässä. Ensimmäiseksi tietojen palautuksen asiantuntija yrittää päästä käsiksi viallisessa kiintolevyssä oleviin tietoihin, jotta ne voitaisiin siirtää ehjälle levylle.

Tietovahingon syynä voi olla myös virhe tiedostojärjestelmässä, jota käytetään järjestelmä- ja käyttäjätiedostojen tallentamisessa ja organisoinnissa. Mikäli vika on käyttöjärjestelmän ohjaamassa tiedostojärjestelmässä, joka pitää kirjaa käyttäjätiedostojen sijainnista, sen korjaaminen vaatii kokenutta erikoisasiantuntijaa. Automaattisia työkaluohjelmia, joiden pitäisi korjata ongelma, tulee käyttää harkiten. Olemme nähneet useita tapauksia, joissa nämä työkalut ovat aiheuttaneet pysyviä vahinkoja tietokantaan

Kolmas tietojen menetyksen aiheuttaja voi olla itse MDF-tiedosto. Sen sisäinen rakenne voi tuhoutua niin, ettei DBMS-hallintajärjestelmä avaa pääsyä tietokantaan.

Ratkaisumme SQL-tietojen palautukseen

Jos olet menettänyt tietoja Microsoft SQL -järjestelmästä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 09 424 509 03. Neuvomme ilmaiseksi.

Olemme kehittäneet Ontrack PowerControls -työkaluohjelman, jolla voit palauttaa SQL-taulukoita yksittäin ilman koko tietokannan palauttamista. Lisäksi voimme tarjota etäpalautuspalvelua, jonka suorittavat omat asiantuntijamme.

SQL-tietojen palautus alkaa tietokantatiedoston etsimisellä. Jos tietokanta on kadonnut kiintolevyn vikaantumisen takia, pitää tietojen kopiointiin löytää joku muu keino. Jos tietokanta puuttuu tai on poistettu tiedostojärjestelmän ongelmien seurauksena, pitää tiedostojärjestelmä korjata tietokantaan kuuluvien tietojen paikallistamiseksi. Jos tiedostojärjestelmässä ei ole mitään osoittimia tietokantaan, pitää levyasemat skannata Microsoft SQL-tietojen löytämiseksi.

Kun tietokantatiedosto on paikannettu, voimme hyödyntää omia Microsoft SQL-tietokannoille kehitettyjä työkalujamme. Voimme analysoida niillä MDF-tiedoston monimutkaisia sisäisiä rakenteita ja tuottaa raportin pelastettavissa olevista taulukoista. Raportti kertoo myös pelastettavissa olevien rivien lukumäärän.

Analyysin jälkeen olemme valmiit suorittamaan tietojen palautuksen SQL-työkaluillamme, joilla kopioimme tiedot toiseen Microsoft SQL Server -tietokantaan. Kun työ on suoritettu loppuun, voimme ottaa varmuuskopion tai arkistoida palautetut taulukot.

Tietojen palautus etäpalveluna (Remote Data Recovery) on nopein ratkaisu Microsoft SQL Serverin tietojen palauttamiseen. Sen avulla palautettu sisältö voidaan kopioida suoraan yrityksenne käytettävissä olevaan toiseen SQL-palvelimeen. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi suosittelemme, että käsiteltävä tallennusväline tai -järjestelmä kytketään suoraan kohteena olevaan Microsoft SQL Serveriin, johon tiedot kopioidaan.