Ramdatalta parhaat tietojenpalautusratkaisut Ibas Kroll Ontrackin tuella

Ramdata on hyödyntänyt Ibas Kroll Ontrackin tuotteita ja palveluja jo vuosia.

Helsingin Herttoniemessä toimiva Ramdata Oy palvelee yksityisiä asiakkaita korjaamona ja tarjoaa yrityksille kokonaisvaltaista palvelua IT-huolto- ja -ylläpitoratkaisuissa. Vuonna 1997 perustettu Ramdata työllistää viisi IT-alan ammattilaista.

Tyypillisesti tietojen palautusta tarvitseva asiakas tuo Ramdatalle tietokoneen, USB-tikun tai muistikortin, jonka tiedot ovat kadonneet. Mahdollisia syitä ovat muun muassa ohjelmisto- tai käyttövirhe, joka on sotkenut kiintolevyn, tai inhimillinen erehdys, jonka seurauksena muistikortin valokuvat ovat pyyhkiytyneet. Jos kyseessä on muu kuin fyysinen vika, Ramdata tekee tietojen palautuksen Ontrack Easy Recoverylla. Mikäli tiedot ovat hävinneet laiterikon seurauksena, voidaan kiintolevy, muistikortti tai USB-tikku lähettää asiakkaan pyynnöstä Kroll Ontrackin laboratorioon Norjaan, jossa tiedot pystytään palauttamaan myös vioittuneilta tallennusvälineiltä. Ibas Kroll Ontrack järjestää kuljetuksen laboratorioon ja takaisin.

”Sijoitus Ontrack Easy Recovery -ohjelmistolisenssiin maksoi itsensä nopeasti takaisin, sillä tietojen palautukset ovat olleet meille hyvin kannattavaa liiketoimintaa. Tehokasta ja monipuolista ohjelmistoa on myös erittäin helppo käyttää. Kroll Ontrackin laboratoriopalautusten ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisen, markkinoiden parhaan tietojenpalautusratkaisun, vaikka me emme itse pystyisikään tietoja palauttamaan”, toteaa Ramdatan toimitusjohtaja Sakari Laulajainen.

Tietojen palautukset yleistyvät ja luotettavan kumppanin merkitys kasvaa

Tietojen palautuksille on koko ajan enemmän kysyntää, sillä kuluttajilla on käytössään yhä useampia erilaisia mobiililaitteita. Monet unohtavat varmuuskopioida valokuvansa sekä muut arvokkaat tallenteensa, ja säilyttävät tärkeitä tiedostojaan vain yhdessä paikassa. Tällöin huolimaton muistikortin tyhjennys tai kiintolevyn hajoaminen voi johtaa tietojen katoamiseen.

”Ramdata on meille arvokas kumppani. Voimme ohjata heille tietonsa menettäneitä asiakkaita, joiden ongelma on mahdollista ratkaista ohjelmistotyökaluillamme, tai jotka tarvitsevat paikallista apua esim. kiintolevyn irrottamiseen tietokoneesta. Ramdata voi Ontrack Easy Recoveryn vuosilisenssihinnalla tehdä niin paljon palautuksia kuin asiakkaita riittää ja veloittaa palvelustaan haluamansa hinnan. Jos he eivät pysty palauttamaan tietoja, he voivat tilata noudon laboratoriollemme, jolloin palautus onnistuu noin 90 prosentin varmuudella”, kertoo Kroll Ontrackin Suomen tytäryhtiön Ibas Kroll Ontrackin toimitusjohtaja Jyri Pohja.