RAID-kovalevyt ja tietojen palautus RAID-järjestelmistä

Onko RAID-järjestelmässäsi vikaa?

Ibas Kroll Ontrackilla on tarvittava osaaminen ja kokemus tietojen palauttamiseksi kaikista RAID-järjestelmistä.

Autamme kaikissa ongelmatilanteissa:

 • Kaikki RAID-tasot, RAID-ohjaimet ja RAID-arkkitehtuurit.
 • Kaikki kiintolevyt, tuotemerkit ja mallit.
 • Kaikenlaiset ongelmatapaukset yksinkertaisimmasta monimutkaisempiin – haittaohjelmat, luonnonkatastrofit, tahattomat tiedostojen poistot, järjestelmän kaatuminen, ohjelmistovirheet, laitevirheet jne.

Tietojen palautus etäpalveluna (Remote Data Recovery, RDR) on nopein tapa saada tiedot takaisin turvallisesti.

RAID kovalevy ja RAID palautus

RAID Data Recovery Help

RAID-palvelumme tietojen palautuksissa

Tuemme kaikkia tallennusmuotoja, käyttöjärjestelmiä ja kaikkien laitevalmistajien tuotemerkkejä.

Ibas Kroll Ontrackin asiantuntijoilla on huippuluokan osaaminen RAID-tallennusteknologioista. Palautamme tietoja sekä vanhemmista että kaikkein uusimmista RAID-kokoonpanoista. Maksuton puhelinneuvontamme auttaa RAID-, NAS- ja SAN-järjestelmien sekä palvelinten tietojen palautuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Ensimmäisen yhteydenoton aikana kartoitamme seuraavia asioita:

 • Laitteiston yksityiskohdat, RAID-kokoonpano, mahdolliset virtuaalikoneet ja varmuuskopiontikäytännöt.
 • Tilanteen kokonaisarviointi, mahdolliset tietojen menetykset ja ongelman paikantaminen.
 • Ensiapu ja neuvot lisävahinkojen välttämiseksi.
 • Tutkitaan, voidaanko palautus suorittaa etäpalveluna (Remote Data Recovery).
  • Etäpalautuspalvelu on nopein, yksinkertaisin ja kustannustehokkain ratkaisu, kun RAID-järjestelmässä ainoastaan yksi kiintolevy on vioittunut. Palautus tapahtuu salatun Internet-yhteyden välityksellä suoraan palvelimellesi.
 • Annamme vinkkejä laitteiston sammuttamiseen, pakkaamiseen ja lähettämiseen puhdaslaboratoriollemme. Autamme myös kuljetusjärjestelyissä.

Tavoitat meidät vuorokauden ympäri numerosta 09 424 509 03. Neuvomme ilmaiseksi.


Näin me autamme sinua

Jokainen toimeksianto on ainutkertainen. Kun otat meihin yhteyttä, keskitymme nimenomaan teidän tapaukseenne. Tutustu palveluprosessiimme vaihe vaiheelta.

Tiivistetysti:

 1. Jos haluat ilmaisia neuvoja, soita asiakaspalveluumme, puh. 09 424 509 03. Autamme sinua mielellämme.
 2. Täytä tilauslomake ja kerro meille, milloin tallennusvälineenne on noudettavissa. Kuriiripalvelumme noutaa sen Helsingin laboratorioomme ilmaiseksi ilmoittamastasi nouto-osoitteesta Suomessa.
 3. Teemme tallennusvälineellenne ilmaisen pika-arvion jopa 4 tunnissa. Pika-arvion valmistuttua otamme sinuun yhteyttä ja annamme tarjouksen palautustyöstä..
 4. Vastaanotettuamme hyväksyntänne, suoritamme palautustyön loppuun.
 5. Toimitamme pelastetut tiedostot teille ensisijaisesti ulkoisella USB-levyasemalla.

Palautamme tietoja viasta riippumatta

Tyypilliset RAID-järjestelmien viat johtuvat komponenttien (kiintolevy ja ohjainpiiri) vioittumisesta tai ohjelmistovirheestä, jolloin tiedostot vaurioituvat.

Epäonnistuneet yritykset tietojen palautuksessa aiheuttavat usein lisävahinkoja.

Lue neuvomme yleisimpien inhimillisten virheiden ja vahinkojen välttämiseksi.

Palautamme tietoja kaikista RAID-konfiguraatioista:

RAID 0RAID 1
RAID 3RAID 4
RAID 5RAID 1E
RAID 6RAID 5E
RAID 5EERAID 0+1
RAID 10RAID 50
RAID 51
We recover data whatever is the cause of data loss

RAID-järjestelmän historia

RAID-teknologia on kehittynyt valtavasti viimeisten 15 vuoden aikana sen keksimisen jälkeen. Nykyään RAID on loistava tallennusratkaisu useimpien yritysten tarpeisiin.

RAID:in (Redundant Array of Inexpensive Disks) konsepti on ainutlaatuinen. Se mahdollistaa tietojen palautuksen vaivattomasti, vaikka yksi järjestelmän kiintolevy menisikin epäkuntoon. Nykypäivän RAID-ohjainpiirit voivat jatkaa normaalia toimintaansa myös yhden kiintolevyn ollessa pois käytöstä.

Katsaus RAID:iin


CTA

Soita meille 09 424 509 03

Asiakaspalvelumme auttaa sinua 24/7

Ottakaa yhteyttä!

Toimintaohjeet vahingon sattuessa

 • Kartoita tilanne, mitä on tapahtunut.
 • Onko tietoja menetetty?
 • Olivatko tiedot arvokkaita ja kriittisiä?
 • Onko varmuuskopio saatavilla?
 • Mikä merkitys vahingoilla on taloudellisesti?

Nämä seikat vaikuttavat oikeanlaisten jatkotoimenpiteiden valitsemisessa.

Useimmiten sinulla on ainoastaan yksi mahdollisuus saada menetetyt tiedot pelastetuksi ja palauttaa järjestelmä toimintakuntoon.


Onnistunut RAID-järjestelmän palautus

Kohtalokas levyrikko voi olla uhka jopa yrityksen olemassaololle.

Monesti sinulla on vain yksi mahdollisuus saada menetetyt tiedot pelastetuiksi. Me annamme sinulle oikeita neuvoja ja ensiapua. Tämä on ratkaisevaa onnistuneen lopputuloksen kannalta!

Ibas Kroll Ontrack on pysynyt teknologian kiihtyvässä kehityksessä mukana aina siitä lähtien kun yrityksemme perustettiin yli 30 vuotta sitten. Suoritamme vuosittain yli 50.000 toimeksiantoa. Tietojen palautus on intohimomme. Pyrimme siihen, että asiakkaamme saisivat parhaan mahdollisen hyödyn asioidessaan kanssamme. Uskallamme sanoa, että kokemuksemme ja osaamisemme ansiosta pystymme tarjoamaan maailman parhaat tietojenpalautusratkaisut. Asiakkaidemme turvaksi.


Vinkit RAID-järjestelmien palautukseen

Levyosioiden palautustyökalut, kuten CHKDSK, on suunniteltu pakottamaan tiedostojärjestelmä vakaaseen tilaan. Vaikka niiden käyttö voi olla hyödyksi yksittäisille, lievemmin vaurioituneille levyasemille, voi se aiheuttaa lisävahinkoja RAID-järjestelmässä oleville levyille, joissa ongelmat ilmenevät useimmiten RAID-tasolla (mm. out-of-sync -levyt, epäonnistunut jälleenrakentaminen jne.). CHKDSK-työkalun käyttäminen näissä tilanteissa voi aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia tiedostojärjestelmän rakenteeseen.

 1. Älä korvaa rikkinäistä kiintolevyä toisessa järjestelmässä käytössä olleella kiintolevyllä. Jos käytettyä kiintolevyä on välttämättä käytettävä, se täytyy tyhjentää ennen käyttöä.
 2. Mikäli kiintolevystä kuuluu outoa ääntä, sammuta se välittömästi. Vauriot saattavat kasvaa suuriksi, mikäli vioittunutta kiintolevyä yritetään käyttää edelleen.
 3. Ota varmuuskopio ennen kuin teet muutoksia ohjelmistoon tai laitteistoon.
 4. Merkitse kiintolevyn sijainti huolellisesti ennen kuin irrotat sen RAID-järjestelmästä.
 5. Mikäli järjestelmä kaatuu jälleenrakentamisen aikana, älä yritä sitä toista kertaa.
 6. Jos huomaat sähkökatkoksen jälkeen, että tiedostojärjestelmä on vioittunut, ei asennu tai tiedot ovat saavuttamattomissa, älä käytä palautustyökaluja. Ota meihin yhteyttä neuvojen saamiseksi.

Syitä RAID-järjestelmän vikaantumiseen

Ibas on palauttanut tiedot lähestulkoon kaikentyyppisissä RAID ongelmatapauksissa, kuten:

Inhimilliset virheet - Uudelleenalustus, -asennus ja tietojen ylikirjoittuminen. Ainutlaatuisten työkalujemme avulla voimme palauttaa RAID:in virtuaalisesti. Pystymme suodattamaan uudet aktiiviset tiedostot ja korjaamaan alkuperäisen, passiivisena olevan osion päästäksemme menetettyihin tietoihin käsiksi.


Virransyöttö - Sähkökatkokset ja jännitepiikit voivat aiheuttaa ongelmia RAID-järjestelmälle. Jos RAID:in tila on jo alentunut ja levyasemia on out-of-sync-tilassa, voivat ongelmat virransyötössä olla erityisen vahingollisia. Näiden tapausten varalta meillä on tarvittava osaaminen järjestelmän loogisen rakenteen korjaamiseksi ja vioittuneeen RAID:in uudelleenrakentamiseksi. Lopuksi palautamme tiedostot myös out-of-sync -levyistä.


Mekaaniset viat ja epäonnistuneet palautukset - Luonnollisesti myös yksittäiset levyasemat voivat vioittua RAID-järjestelmässä. Kun RAID-järjestelmä menee vikasietotilaan, toimiviin levyihin kohdistuu huomattavasti korkeampi rasitus. Erityisesti uudelleenrakennusprosessin aikana levyjen luku- ja kirjoituskyvystä otetaan kaikki irti. Tämä voi usein johtaa useampien levyjen vioittumiseen, koska ne ovat usein samanikäisiä. Ibas Kroll Ontrackilla on käytössään tarvittava asiantuntemus, työkalut ja puhdaslaboratoriotilat kaikenlaisten vikojen korjaamiseksi sekä tiedostojärjestelmien palauttamiseksi.


CTA

Soita meille 09 424 509 03

Asiakaspalvelumme auttaa sinua 24/7

Ottakaa yhteyttä!