Tiedonpalautuslaboratorio Helsingissä

Paikallinen laboratorio – kansainvälinen laatu ja asiantuntemus

Olemme siirtäneet kuuluisaa tiedonpalautusteknologiaamme ja osaamistamme Norjasta Suomeen. Suoritamme Helsingin paikallislaboratoriossamme sellaiset toimeksiannot, jotka eivät vaadi täysimittaisia puhdaslaboratorio-olosuhteita.

Tällaisia vikatilanteita voivat olla mm. lievemmät laiterikot, tiedostojärjestelmän tai virtuaalikoneen korruptoituminen, tiedostojen poistaminen tai tallennusvälineen uudelleenformatointi vahingossa. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös etäpalautuspalvelut, joissa RAID- tai virtuaalijärjestelmä on tunnistettavissa verkkoyhteyden välityksellä.

Maailmanlaajuisesti onnistumme pelastamaan tietoa noin yhdeksässä toimeksiannossa kymmenestä.

Jos tallennusvälineessä on vaativampi elektroniikka- tai mekaaninen vika, jatkamme työtä Norjan laboratoriossamme, jossa asiantuntijoillamme on lähes 40 vuoden kokemus tietojen palauttamisesta.

Tutustu tarjoamiimme palveluvaihtoehtoihin

Paikallinen laboratorio

Täysimittainen puhdaslaboratorio Norjassa

Täysimittainen puhdaslaboratorio Norjassa

Mekaanisesti vaurioitunut kiintolevy voidaan avata ainoastaan siihen tarkoitetussa, erittäin puhtaassa ympäristössä. Levyaseman avaaminen väärissä olosuhteissa saattaa johtaa peruuttamattomiin vahinkoihin. Puhdastiloissamme on erityiset työskentelykaapit, joiden HEPA-suodattimet suodattavat kaikki mikrohiukkaset jopa 0,5 mikrometrin kokoon asti. Työpisteet on jaettu käsiteltävien tallennuslaitteiden mukaan: 2,5” ja 3,5”, IDE, SATA-levyt, USB-levyasemat, SAS, SCSI, SSD, flash-muistit, matkapuhelimet, taulutietokoneet ja palvelimet. Kaikki työasemamme täyttävät ISO 14644-1 standardin mukaisen 5-puhtausluokan.


Turvallinen ympäristö

Tallennusvälineesi ja tietojesi tietoturva on meille erittäin tärkeää. Ibas Kroll Ontrackin puhdaslaboratoriot ympäri maailman ovat turvaluokiteltuja ja kameravalvottuja. Asiantuntijoillamme on viranomaisten turvallisuusselvitykset ja he noudattavat tiukkoja tietoturvasääntöjä, jotka tarkistetaan vuosittain. Noudatamme Statement on Auditing Standards (SAS) No. 70 standardia.

Turvallinen ympäristö

Tutkimus ja tuotekehitys

Tutkimus ja tuotekehitys

Tietojen palautus vaatii erikoisosaamista ja syvällistä asiantuntemusta sekä mekaniikasta että kiintolevy- ja muista tallennusteknologioista. Viimeisempien laskelmien mukaan Ibas Kroll Ontrackilla on yli 500 omaa ohjelmisto- ja laitteistotyökalua, jotka on kehitetty yli 30 toimintavuotemme aikana. Pysyäksemme mukana tallennusteknologian kehityskulussa, palveluksessamme on 200 ohjelmistosuunnittelijaa, jotka koodaavat ja kehittävät uusia työkaluja asiakkaidemme palvelemiseksi.


Optimoidut menettelytavat

Asiantuntijamme voivat käsitellä useita kiintolevyjä palautusprosessin eri työvaiheissa. Patentoidulla kopiointiohjelmallamme teemme identtiset, ns. työkopiot levypintojen vahingoittumattomista alueista. Työstämme aina työkopiota, jotta asiakkaan alkuperäiseen tallennusvälineeseen ei vahingossakaan pääse syntymään uusia vaurioita. Näillä menetelmillä optimoimme asiakkaan tiedostojen turvallisuuden ja toimeksiannon parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Työkopio tallennetaan turvallisessa konesalissamme sijaitsevaan palvelimeen, jonka jälkeen tietojen loogisen rakenteen korjaamiseen erikoistunut asiantuntijatiimimme suorittaa oman työvaiheensa ja kopioi tiedostot lopuksi ulkoiseen levyasemaan asiakkaalle lähetettäväksi. Tietojen palautustyön valmistuttua testaamme pistokokein satunnaisia tiedostoja niiden toimivuuden varmistamiseksi. Tiedostot toimitetaan asiakkaalle salattuina asiakkaan sitä halutessa. Kun työstämme monilevyjärjestelmiä, kuten RAID ja SAN, teemme työkopiot erikseen jokaisesta levyasemasta.

Optimoidut menettelytavat

Mittava varaosavarasto

Mittava varaosavarasto

Käytettävissämme on valtava määrä varaosia ja pelkästään kiintolevyjä varastossamme on yli 150 000 kappaletta. Sen ansiosta pystymme aloittamaan asiakkaamme toimeksiannon mahdollisimman nopeasti. Ibas Kroll Ontrack ylläpitää sisäistä, maailmanlaajuista varaosaluetteloa, josta kaikki asiantuntijamme voivat etsiä tarvitsemiaan komponentteja. Jos esimerkiksi Suomen laboratorio tarvitsee Saksan toimipisteessä sijaitsevia varaosia, ne lähetetään yön yli pikakuljetuksena Suomeen.


Tallennusvälineiden turvatyhjennys

Tarjoamme turvallisen tiedonhävityspalvelun kaikkiin tallennusvälineisiin, joille olemme suorittaneet tiedonpalautuspalvelun. Tietojen palautustyön valmistuttua turvatyhjennämme kiintolevyt ja magneettinauhat Ontrack Eraser Degausser -magnetointilaitteella ennen kuin ne laitetaan materiaalikierrätykseen. Alle sekunnin mittainen ja voimakkuudeltaa yli 18.000 Gaussin magneettikenttä hävittää tiedot 100 % luotettavasti.

Kaikki muut tallennusvälineet turvatyhjennämme niille parhaiten sopivilla menetelmillä. Erillisestä pyynnöstä toimitamme kirjallisen todistuksen turvatyhjennyksen suorittamisesta laboratoriossamme.

Tallennusvälineiden turvatyhjennys