Tietojen palautuksen kummallisten otusten kerho

perjantai 29. tammikuuta 2016 - Jyri Pohja

Teollinen internet on ollut viime vuosien kuumia puheenaiheita. Tietoja tallennetaan mitä erilaisimpiin laitteisiin. Toimimme maailmanlaajuisesti yli 30 eri maassa, joista olemme saaneet hyvinkin erikoisia toimeksiantoja.

Autot

Mustia laatikoita asennettiin amerikkalaisiin autoihin jo vuonna 1984. Ensimmäisten automerkkien joukossa olivat Cadillac, Buick, Chevrolet ja Pontiac. Syyskuussa 2014 yhdysvaltalaiset viranomaiset määräsivät mustat laatikot pakollisiksi kaikkiin uusiin autoihin. Määräyksen tarkoituksena oli luonnollisesti helpottaa onnettomuuksien tutkintaa. Ibas Kroll Ontrackin palveluihin on turvauduttu silloin kun musta laatikko on vaurioitunut pahoin, eikä sen tietoja voida lukea tavallisin keinoin.

Eläimet

Yhdysvaltalaiset kollegamme saivat tehtäväkseen palauttaa floridalaisen pantterin paikannuslaitteen tiedot. Florida Fish and Wildlife Conservation Commission huolehtii osavaltion erämaista ja käyttää paikannuslaitteita panttereiden elintapojen selvittämiseen. Hälytyskellot soivat, kun he löysivät yllättäen pantterilta pudonneen paikannuslaitteen.

Puhelinvastaaja

Ei uskoisi, että vanha puhelinvastaajan kasetti olisi niin tärkeä, että sen palauttamiseksi palkattaisiin tietojen palautuksen asiantuntijat. Eräs perhe halusi kuitenkin pelastaa isoäidin viimeisen viestin vanhasta puhelinvastaajasta hänen poismenonsa jälkeen.

Seismografi

Laite oli asennettu rekisteröimään maankuoren värähtelyjä ja mittaamaan rakennusten kestävyyttä. Seismografi ei kuitenkaan kestänyt lattialle putoamista. Siihen tallennettu mittausaineisto oli tässä tapauksessa korvaamattoman arvokasta, kun tarkoituksena oli analysoida ja kehittää entistä kestävämpiä rakenteita erilaisiin rakennuksiin. Konsernimme amerikkalaiset työntekijät saivat tehtäväkseen tärkeän magneettinauhan pelastamisen.

img_600x600_shirtontrack

Soita ja pyydä apua heti!