Tehdasasetusten palautus ei suojaa Android-puhelimen omistajaa

perjantai 15. huhtikuuta 2016 - Jyri Pohja

Cambridgen yliopiston tutkijat selvittivät hiljattain, että Android puhelimet eivät hävitä kaikkia käyttäjän tietoja tehdasasetusten palauttamisen yhteydessä. Edes etukäteisvaroitus siitä, että kaikki käyttäjätiedot ja -tilit poistetaan ei ole tae tietojen todellisesta tuhoamisesta.

Älypuhelinta vaihdettaessa tulisi muistaa myös yksityisyydensuoja. Jokainen vastaa omien tietojensa hävittämisestä kun vanha puhelin myydään tai annetaan edelleen, hävitetään tai vaihdetaan jälleenmyyjän kanssa uuteen puhelimeen. Jos tietojen hävittämistä ei tee itse, on ainakin selvitettävä jälleenmyyjän menetelmät edellisen omistajan yksityisyyden suojaamiseksi.

Me Ibas Kroll Ontrackilla näemme lisäksi, että yritysten tulisi liiketoimintansa luottamuksellisiin tietoihin liittyviä riskejä määritellessään huomioida työntekijöidensä älypuhelinten käyttötottumukset nykyistä paremmin. Monilla on nykyisin vain yksi puhelin, jota käytetään sekä työssä että vapaa-ajalla. Puhelimiin voi olla tallennettuna suuri määrä yrityksen kannalta salassa pidettää tietoa.

EU:n uuden yleisen tietosuoja-asetuksen (European General Data Protection Regulation, GDPR) myötä henkilötietojen suojaamisesta säädetään huomattavasti aiempaa tiukemmin. Asetus velvoittaa yritykset mm. hävittämään henkilötiedot asianomaisen henkilön omasta vaatimuksesta sekä silloin kun niitä ei enää käytetä. Tietosuoja-asetus sisältää myös ankarat sakkoseuraamukset jos velvoitteita ei noudateta. Vakavissa rikkomuksissa sakko voi nousta jopa 20 miljoonaan euroon tai 4 %:iin yrityksen maailmanlaajuisesta liikevaihdosta.

Monet ammattimaiset kierrätysyritykset huolehtivat tietojen hävittämisestä sertifioiduilla menetelmillä. Teknologia-alalla on monin paikoin otettu käyttöön ammattimaiset hävitysmenetelmät, mutta suurimmalla osalla yrityksistä on vielä parantamisen varaa.

Kuva: www.techspot.com

 

img_600x600_shirtontrack

Soita ja pyydä apua heti!