Näin vältät tavalliset virheet virtuaaliympäristöissä

maanantai 3. elokuuta 2015 - Øyvind Nyland

Kroll Ontrackin tuore tutkimus osoittaa, että 40 % yrityksistä, jotka tallentavat tietojaan virtuaaliympäristöihin ovat kokeneet vähintään yhden tietojen menetystapauksen viimeisen vuoden aikana. Tutkimuksessa havaittiin myös, että vain kolmasosa yrityksistä kykeni palauttamaan tiedot sataprosenttisesti, kun loput 67 prosenttia menetti ainakin osittain tietojaan lopullisesti.

Tutkimuksessa todettiin, että kiintolevyn tai RAID-järjestelmän virhe sekä poistetut virtuaaliasemat olivat syynä 72 %:ssa tietojen menetyksistä VMware-ympäristöissä. Näin ollen kukaan ei voi täysin suojautua tietojen menetyksiltä.

5 vinkkiä tietojen suojaamiseen virtuaaliympäristöissä

Jos kohtaat ongelmia virtuaaliympäristöissä tai RAID-järjestelmissä, kokeile näitä askel-askeleelta ohjeita.

  • Palauta varmuuskopiot toiseen järjestelmään, ei koskaan alkuperäisten, menetettyjen tietojen päälle.
  • Jos kyse on RAID-järjestelmän ongelmasta, kokeile varmuuskopiointia toiseen paikkaan tai ota kopiot levykuvista ennen kuin yrität palauttamista.
  • Älä tallenna uusia tiedostoja palautettaville levyille tai jatka järjestelmän käyttöä ennen kuin tärkeät tiedot on palautettu.
  • Älä aja fsck-ohjelmaa tai CHKDSK-komentoa virtuaaliasemassa, ellei siitä ole täydellistä varmuuskopiota muualla.
  • Pidä aina jatkuvuussuunnitelma ajan tasalla, jotta voisit reagoida onnettomuuksiin nopeasti ja tehdä järkevät päätökset tietojen palauttamisessa vaikeissa tilanteissa.
img_600x600_shirtontrack

Soita ja pyydä apua heti!